Кадър  новини.бгОбсъдихме, че България се справя изключително добре с опазването

...
Кадър  новини.бгОбсъдихме, че България се справя изключително добре с опазването
Коментари Харесай

Холандия пак ни затръшна вратата за Шенген

Кадър  вести.бг

Обсъдихме, че България се оправя извънредно добре с опазването на външните граници на Европейския съюз. Изразихме позиция, че е извънредно време е България да се причисли по въздух и море към Шенгенското пространство. Да, Шенген се нуждае от промени, само че ние считаме, че България е покровител на промените, които биха се осъществили. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на конференция сле среща с холандския външен министър Стеф Блок, съобщи кореспондент на Novini.bg.

България е една от страните, които охраняват външната граница на Европейския съюз, а Холандия е една от главните дестинации за незаконните мигранти. Холандия зависи мощно от положителния граничен надзор на външната граница на Европейския съюз. Чухме за споделеното предпочитание от българското държавно управление България да стане член на Шенген.  Ние разбираме това предпочитание, само че се надявам, че и вие ще разберете, че и холандският народ знае за огромния брой мигранти, които доближават до нашата страна би трябвало да е убеден, че ще има извънредно мощен и праволинеен надзор на външната граница преди да одобри България в Шенген, уточни Стеф Блок.

Попитан какво е належащо, с цел да получи България поддръжката на Холандия за влизане в Шенген по въздух и море, Блок съобщи: " Впечатлен съм от постигнатия напредък. Министър-председателят ми сподели многочислени фотоси от оборудванията, които охраняват границата ви, само че има още една част, обвързвана с граничния надзор – по какъв начин се оправя държавното управление с корупцията, какъв е методът към трафика на хора, има ли спомагателни системи, които са внедрени за битка с трафика на хора и корупцията. В тези области считам, че има потребност от спомагателен прогрес. Трябва да има по-стриктна система в това отношение ", съобщи Стеф Блок.

Винаги има място за усъвършенстване, само че България демонстрира, че охранява външните граници и това демонстрират и следствията. Само от началото на годината има 100 случая на следствия против трафиканти на хора. Министър-председателят предложения министъра да види със личните си очи границата и аз съм уверена, че когато видят ня място, поради и резултатите, и отчетите на комиисята, се надявам Холандия напълно скоро да вземе решение в интерес на България. Мисля, че в действителност се оправяме повече от добре освен с опазването на границата, само че и с преследването ан трафикантите на хора, уточни Захариева.

Тази година се означават 110 години от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни, показаха двамата министри. По този мотив България подарява на Нидерландия 110 рози, които наесен да бъдат заседени там. Нидерландия подарява на България луковици от нов вид лалета, наречени на остарялото име на София - Сердика, обявиха Екатерина Захариева и Стеф Блок.

Нашите две страни развиват връзките си в дух на партньорство, прагматизъм и другарство, сподели Захариева. Холандия е най-големият задграничен вложител в България, комерсиалният продан и туристическият поток се усилват всяка година, показаха двамата министри.

Днес обсъждахме по какъв начин Съветите на Европейска комисия, в които и двамата участваме, а те са Съветът за външна политика и Съветът по общи въпроси, да работят по-ефективно, сподели Захариева. Малко евентуално е тази година Европейски Съюз да има признат бюджет за идващия интервал. Има обаче общо шерване с Холандия, че за страните, които имат потребност от по-голямо наваксване, би трябвало да се отпускат повече средства за кохезионна политика, сподели още Екатерина Захариева.

Редица холандски компании взеха решение да влагат тук и през 2018 година те вложиха в България 80 млн. евро сподели Стеф Блок. Гражданите на двете страни избират обществата на другата страна, което демонстрира, че има мощно съдействие, уточни Блок. България се оправя необикновено сполучливо след прехода от 90-те години, добави външният министър на Нидерландия. Изборите за Европейски парламент бяха значими и ние ще можем да упражняваме демократичните си права и европейското съдействие. Заедно ще се оправяме с провокациите на нашето време и ще подсигуряваме защитата на Европейски Съюз по благонадежден и прецизен метод, уточни Стеф Блок. 

Ръстът на комерсиалния стокообмен пораства на годишна база с 15 -16 %, само че има още вероятни за усилване на съдействието, уточни Захариева. По думите й това може да стане в региона на развиване на новаторски производства и на селското стопанство. България има чиста вода и почва, а Холандия разполага с високи технологии в земеделието, уточни тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР